Narrowcasting software, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Wat is het eigenlijk? Wat kun je er mee? En is het voor jou ook nuttig om te gebruiken? Het is voor te stellen dat jij jezelf deze vragen stelt. Daarom lees je in deze blog precies wat narrowcasting is, wat je er mee kunt doen en of het wat voor jou te betekenen heeft.

Het verschil tussen narrowcasting en broadcasting

Narrowcasting is het uitzenden van informatie op een scherm, in een bepaalde plaats. Het lijkt dus een beetje op broadcasting. Misschien ken je dat begrip wel. Toch zit er een groot verschil in. Bij broadcasting wordt er iets laten zien op een scherm. Het maakt dan niet uit wie het ziet. Het is bedoeld voor iedereen. Narrowcasting wordt ook laten zien op een scherm. Het verschil is dat bij narrowcasting software er een specifieke doelgroep is. De persoon die de informatie uitzendt, heeft dus een bedoeling. Het kan bijvoorbeeld zijn dat deze persoon bepaalde mensen wil overtuigen om een product te kopen. Dat is dan reclame. Omdat de reclame gericht is op een specifieke groep mensen, wordt die groep de doelgroep genoemd. Dat is waar narrowcasting over gaat.

Waar je narrowcasting voor kunt gebruiken

Als voorbeeld van narrowcasting software kun je denken aan de zorg. Je ziet steeds vaker dat in de wachtkamers van ziekenhuizen, een beeld wordt laten zien met bijvoorbeeld de wachttijden. Dat is een perfect voorbeeld van narrowcasting. Aan jou wordt bepaalde informatie gegeven die écht voor jou bedoeld is.

Narrowcasting verdeel je vaak in twee groepen. Er bestaat narrowcasting voor de interne doelgroep en voor de externe doelgroep. Met de interne doelgroep wordt vooral de medewerkers binnen de eigen organisatie bedoeld. Met externe doelgroepen, bedoelt men de mensen die niet binnen de organisatie zitten.

Interne en externe narrowcasting

Stel, er is een bedrijf. In dat bedrijf werken natuurlijk mensen. Er zijn mensen die de producten maken, mensen die de klantenservice regelen, de schoonmaaksters en ga zo maar door. Deze mensen werken binnen hetzelfde bedrijf. Dit is dus de interne groep. Voor deze groep wordt narrowcasting gebruikt om interne informatie te geven. Bijvoorbeeld het  marktaandeel, aantal verkochte producten, de verjaardagen van personeel, het nieuws, evenementen etc. Deze informatie zorgt er voor dat het personeel goed is geïnformeerd. Het kan er ook voor zorgen dat het interne groepsgevoel stijgt, doordat het personeel zich betrokken voelt met de organisatie.

Hetzelfde bedrijf heeft natuurlijk niet alleen personeel. Het geld moet namelijk ook ergens vandaan komen. Bijvoorbeeld door de klanten. De klanten zijn een grote, externe groep. Hier moet veel rekening mee worden gehouden. Klanten hebben in bepaalde gevallen informatie nodig om gerustgesteld te worden. Kijk maar naar het voorbeeld van de zorg: Als klanten lang moeten wachten, omdat de andere afspraken uitlopen, kan de klant ongeduldig raken. Als op het informatiescherm staat dat het nog een paar minuten duurt, weet de klant waar hij aan toe is.

Op die manier kun jij ook in jouw bedrijf externe narrowcasting gebruiken. Je kunt dan informatie geven zoals aanbiedingen, sociale media gegevens, sfeerbeelden en nog veel meer! Narrowcasting heeft onwijs veel verschillende mogelijkheden. Het is voor iedereen geschikt die graag een doelgroep wilt aanspreken door middel van een scherm. Of je dit nou intern of extern wilt gaan gebruiken.

Narrowcasting regelen

Wil je graag narrowcasting gebruiken voor jouw organisatie? Er zijn verschillende bedrijven die jou daarbij helpen. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Zeta Display. Ze kunnen allerlei dingen voor je doen. Zo kunnen ze niet alleen de software, hardware en installatie regelen, maar ook de inhoud van jouw narrowcasting.