Op het HBO kun je veel opleidingen volgen. Vaak leer je tijdens deze opleidingen veel theorie en kun je later goed aan de slag en goed verdienen. Als je net geslaagd bent, dan is het wel belangrijk om een baan te vinden. Jammer genoeg is er steeds minder vraag naar mensen die veel theorie hebben geleerd. Daarom is het belangrijk om een opleiding te vinden waar je later wel mee kunt blijven werken. Zo heb jij een garantie op een baan, en kun je later veel geld verdienen!

Welke opleiding moet ik dan volgen?

Binnen veel verschillende factoren zijn er leuke opleidingen die je kunt volgen. Zo heb je de mogelijkheid om te kijken voor een financiƫle opleidingen, maar je kunt ook de zorg in gaan. Het ligt eraan welke kant jij graag op zou willen gaan. Ga jij graag naar de management kant toe? Dan kun je kijken voor de opleiding post HBO management. Binnen deze opleiding leer je veel over het vak, en leidt je jezelf op. Na de opleiding krijg je vaak meteen een baan aangeboden. Zo kun je optimaal genieten van een goede baan na je studie!

Wat als ik de zorg kant op wil?

Het kan ook voorkomen dat je de zorg kant op wil. Binnen de zorg kun je namelijk vaak nog veel banen vinden. Wel is het belangrijk om op een hoog niveau deze opleiding te volgen. Als je op HBO zit, dan is dit het juiste niveau. Wil jij een opleiding in de zorg? Dan kun je bijvoorbeeld kijken voor de post hbo management in de zorg. Daarnaast kun je ook kijken naar de opleiding verpleegkundige. Deze opleiding kun je volgen op hbo niveau. Zo blijf je op het juiste niveau, en kun je gegarandeerd later een goede baan vinden binnen de zorg!

Ik wil accountant worden

Wil jij dolgraag accountant worden? Dan is het belangrijk om de opleiding accountancy te volgen. Binnen deze opleiding leer je vaak veel over het vak, en kun je later aan de slag als accountant. Accountant zal er voor zorgen dat jij de financieren van verschillende bedrijven overneemt. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse of juist maandelijkse boekhouding. Daarnaast controleer je ook de boekhouding, zodat dit opgestuurd kan worden naar de belastingsdienst. De opleiding kun je vaak binnen 4 jaar volgen. Wel wordt het aangeraden om na het hbo nog door te studeren naar de universiteit.

Hoelang duren deze opleidingen?

Vaak duren deze opleidingen ongeveer 4 jaar. Binnen deze 4 jaar leer je veel theorie en ga je ook aan de slag in de praktijk. Zo ga je bijvoorbeeld op stage, en leer je in de praktijk werken. Hierdoor kun je ook kijken of dit vakgebied wel wat is voor jou. Je hebt de mogelijkheid om langer over je studie te doen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je 5 jaar bezig bent met je studie. Gelukkig kun je wel binnen 4 jaar al aan de slag als je gekozen beroep!