Google Adwords ook wel google ads genoemd is een betaalde vorm van online marketing. Google ads valt onder SEA. In tegendeel tot SEO wat voor de lange termijn cruciaal is voor je bedrijf, is Google Ads cruciaal voor de beginnende ondernemer. Door middel van Google Ads kun je op korte termijn winst halen. Om te begrijpen waarom Google Adwords cruciaal is voor een start-up moeten we eerst goed begrijpen wat Google Adwords nou eigenlijk is. In het volgende kopje wordt dit behandeld.

 

Wat is Google Adwords?

Google adwords is een betaalde vorm van online marketing. Een programma van Google waarmee je op hun platform tegen betaling een online-advertentie kunt plaatsen. Je kunt met deze advertentie mits die goed in elkaar zit op de eerste pagina, ergens bovenaan van Google komen. Hierdoor wordt jouw website sneller gezien en zullen mensen er eerder op klikken. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je nog niet veel organisch verkeer hebt. Google Adswords zal dus op de korte termijn resulteren in meer conversie. Het is van groot belang dat je ook investeert in SEO. Het is natuurlijk het doel voor een bedrijf om bovenaan te staan in Google zonder daar veel geld voor te moeten uitgeven. Google Adwords is natuurlijk niet gratis. Je betaalt voor de advertentie en de zoekwoorden. Zoekwoorden waarnaar veel gezocht wordt zijn duurder dan zoekwoorden met een laag volume. Het is dus goed dat je onderzoek doet naar de mogelijkheden die je hebt voor je Google Adwords campagne. Via Google Analytics kun je kijken hoe je advertenties het doen en de advertenties optimaliseren door de gegevens die Google Analytics voor je heeft verzameld. Omdat Google Adwords duur kan zijn is het natuurlijk belangrijk dat de advertenties goed worden gemaakt en dat de juiste mensen worden getarget. Het is verstandig om Google Ads te laten uitbesteden aan een ervaren adwords specialist.

 

Social Media Marketing

Social Media is niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Iedereen zit meerdere uren per dag op social media. Dit is dus ook een ideaal kanaal om op te adverteren. Je kunt adverteren op verschillende social media kanalen. Social media marketing is ook cruciaal voor een start-up. Jouw doelgroep zit ongetwijfeld op social media. Social media marketing werkt een beetje als Google Adwords. Je betaald voor een online-advertentie. Je kunt door middel van bepaalde criteria bepalen wie de advertenties ziet. Deze advertenties kun je uiteraard ook optimaliseren om de kosten zo laag mogelijk te houden en de winst zo hoog mogelijk. 

 

Kortom, voor start-ups is het cruciaal om te investeren in de korte termijn. De advertenties zullen direct worden getoond aan de doelgroep die je target.