Door de huidige corona pandemie is winkelen in de stad tijdelijk even onmogelijk. De oplossing hiervoor ligt online, en dat zien we aan de cijfers. De online bestellingen en online bezoek op websites en webshops is aanzienlijk toegenomen. Dus voor sommige winkels onder ons is een goede webshop hebben een puntje waar aan gewerkt moet worden om toch inkomsten te kunnen hebben maar hoe zet je dat op, een webshop?

Uiteraard, het product

Niet te vergeten natuurlijk, hier begint het allemaal. Je moet een duidelijk beeld hebben van wat je op je webshop gaat verkopen en dan is het handig om ook een kleine concurrentie analyse te doen om te kijken hoe de concurrenten dat doen. Je moet je een aantal vragen voorstellen, is mijn product online verhandelbaar? Zoeken klanten online naar mijn product?

De leverancier op zwart wit hebben

Deze zaakjes op orde hebben scheelt een hoop toekomstige problemen, de aanvoer en afvoer van producten geleverd naar en vanaf uw online webshop moet spik en span in elkaar zitten. Een leverancier hebben hiervoor met duidelijke afspraken is erg geruststellend. Dan noem ik puntjes zoals ophaaltijden, verzekeringen, hoeveelheden etc.

De daadwerkelijk webshop opzetten

Voor de meeste van ons zonder al te veel ervaring met IT klinkt dit als mission impossible, een webshop opzetten met verschillende tabbladen en betaalmogelijkheden. Dan kunt u voor een website laten maken kiezen, de makkelijke manier tegen een betaling geregeld wordt. Deze bedrijven zullen alles wat benodigd is bij een volledig werkende webshop opzetten en onderhouden afhankelijk van het contract wat wordt gesloten. Voor dit opzetten is echter wel een hoop informatie vereist maar daar zal het begeleidende bedrijf u aan alle kanten van voorzien om te zorgen dat u door deze corona tijd heen kunt verkopen van een digitale winkel.