Er zijn ontzettend veel online marketing bureaus in Nederland. Er is zoveel aanbod, maar ook zoveel vraag naar gespecialiseerde bureau’s dat het erg lastig kiezen wordt. Hoe vind je nu een online marketingbureau dat aansluit bij hetgeen jij nodig hebt. Wat onderscheiden bureau’s zich van elkaar en wat is het voordeel van een bureau ten opzichte van een ZZP’er. Bureaus zijn er in alle soorten en maten, waarbij sommige gespecialiseerd zijn in een bepaald onderdeel, zoals SEO of social media en andere er juist voor kiezen om zich te profileren als full service marketing bureau. Sommige mensen zullen door de bomen het bos niet meer zien, daardoor hebben we 3 onderdelen benoemd waaraan je een goed online marketing bureau herkent.

Goede reviews

Sowieso spelen reviews anno 2021 een belangrijke rol voor webshops omtrent productreviews en kwaliteit. Voor online marketing bureaus geldt hetzelfde. Klanten zullen met een prettig gevoel terugkijken op de samenwerking of hebben een zure nasmaak. Vaak wordt dit gedeeld via Google reviews of externe reviewtools. Bekijk deze altijd eerst even goed. Bij de Google reviews worden de belangrijkste kernpunten ook benoemd. Spreken deze jou aan en zie je weinig negatieve ervaring dan is dat alvast een positief resultaat.

Cases op de website

Goede bureaus delen ook successen. Het hebben van cases op de website zijn daarom een belangrijke factor om te kijken of ze succes boeken. Je wilt uiteindelijk een marketingbureau dat jou als bedrijf verder helpt. Veel bureaus zullen maar wat graag hun successen delen en spreken deze aan dan is dat natuurlijk voor jou een mooie aanleiding om eens in gesprek te gaan.

Vindbaarheid

Zoek je naar een SEO specialist? Dan zul je snel in kunnen schatten of een bureau dit goed onder de knie heeft. Staan ze zelf hoog in de zoekresultaten? Dan kun je er redelijkerwijs wel vanuit gaan dat ze goed weten hoe het werkt en ze dus “practice what you preach” goed uitvoeren. Als je vervolgens de website bekijkt en je prettig kunt navigeren en het er daarbij ook nog eens prettig oogt dan weet je dat ze daar ook oog voor hebben. Let een beetje op de details en beoordeel of je het eens bent met de visie en missie die zij nastreven.